jueves, 4 de junio de 2020

CAPGIREM L’ESO CAPGIREM L’ESO
Capgirem l'ESO pretén ser una xarxa d'Instituts i professorat d'Educació Secundària que busca formes alternatives d'organització per ajustar-se a les demandes educatives actuals. En aquest sentit i des de fa tres cursos fem una trobada anual de centres que s’organitzen de manera alternativa i exposen les seues dinàmiques de treball al públic assistent. Enguany celebrem la tercera edició d’aquests encontres. El primer fou a Borriana el juliol de 2018 on s’hi reuniren vora 300 companys de diferents centres de tot el País Valencià, el segon fou a Alcoi el juliol de 2019 amb més de 300 assistents i aquest any, com la situació no ens ha permés agrupar-nos presencialment, l’encontre es desenvoluparà de manera virtual al Canal de YouTube Capgirem l’ESO el proper 4 de juny a les 18.00 hores.
Aquest any l’edició de Capgirem serà un especial sobre el treball per àmbits i es realitzarà de manera interactiva amb la finalitat que tothom puga participar enviant les seues preguntes sobre aquesta forma d’organització. En la taula rodona sobre l’organització d’àmbits participaran diferents centres que ja porten cursos treballant a partir d’aquest format: L'IES Andreu Sempere d’Alcoi amb els àmbits científic i sociolingüístic, l'IES Benaguasil amb una experiència de dos cursos de treball per àmbits, l'IES Bernat de Sarrià de Benidorm amb àmbit sociolingüístic per a tot primer de l’ESO, l'IES Jaume I de Borriana amb organització de projectes i l’IES Font de Sant Lluís de València amb sis cursos d’experiència en àmbits. En el cas de L’IES Font de Sant Lluís a més participa en el Nós Propomos, un projecte amb col·laboració amb la Universitat de València i part del seu professorat forma part del Grup d’Investigació de Socials Gea-Clio.
Aquests centres entenen l’opció dels àmbits com una oportunitat per a atendre a tot l’alumnat del segle XXI i plantejar tasques més enriquidores i integrals. Els àmbits són considerats com una avinentesa per a buscar l'excel·lència de tot l’alumnat, una ocasió per desenvolupar projectes i caminar cap a la interdisciplinarietat, més enllà d'una forma alternativa per a atendre a determinats alumnes a partir de l'assoliment d'uns continguts mínims.
Al Canal de YouTube podeu trobar un conjunt de vídeos explicatius que són un aperitiu de l’encontre virtual. Us esperem el 4 de juny a les 18.00h al Canal Capgirem l’ESO!
Ara més que mai, tenim l’ocasió de fer un canvi educatiu. Ara més que mai #ÀmbitsPerATots.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Capgirem l’ESO pretende ser una red de Institutos y profesorado de Educación Secundaria que busca formas alternativas de organización para ajustarse en las demandas educativas actuales. En este sentido y desde hace tres cursos hacemos un encuentro anual de centros que se organizan de manera alternativa y exponen sus dinámicas de trabajo en el público asistente. Este año celebramos la tercera edición de estos encuentros. El primero tuvo lugar en Borriana el julio de 2018 donde se reunieron cerca de 300 compañeros de diferentes centros de todo el País Valencià, el segundo se celebró en Alcoi el julio de 2019 con más de 300 asistentes y este año, como la situación no nos ha permitido agruparnos presencialmente, el encuentro se desarrollará de manera virtual al Canal de YouTube Capgirem l’ESO el próximo 4 de junio a las 18.00 horas.
Este año la edición de Capgirem será un especial sobre el trabajo por ámbitos y se realizará de manera interactiva con el fin de que todo el mundo pueda participar enviando sus preguntas sobre esta forma de organización. En la mesa redonda sobre la organización de ámbitos participarán diferentes centros que ya llevan cursos trabajando a partir de este formato: El IES Andreu Sempere de Alcoi con los ámbitos científico y sociolingüístico, el IES Benaguasil con una experiencia de dos cursos de trabajo por ámbitos, el IES Bernat de Sarriá de Benidorm con ámbito sociolingüístico para todo primero de la ESO, el IES Jaume I de Borriana con organización de proyectos y el IES Font de Sant Lluís de València con seis cursos de experiencia en ámbitos. En el caso del IES Font de Sant Lluís además participa en el Nós Propomos, un proyecto en colaboración con la Universitat de València y parte de su profesorado forma parte del Grupo de Investigación de Socials Gea-Clio.
Estos centros entienden la opción de los ámbitos como una oportunidad para atender a todo el alumnado del siglo XXI y plantear tareas más enriquecedoras e integrales. Los ámbitos son considerados como una ocasión para buscar la excelencia de todo el alumnado, una ocasión para desarrollar proyectos y caminar hacia la interdisciplinariedad, más allá de una forma alternativa para atender a determinado tipo de alumnado a partir del logro de unos contenidos mínimos.
En el Canal de YouTube podéis encontrar un conjunto de videos explicativos que son un aperitivo del encuentro virtual. Os esperamos el 4 de junio a las 18.00h en el Canal Capgirem l’ESO!
Ahora más que nunca, tenemos la ocasión de hacer un cambio educativo. Ahora más que nunca #ÀmbitsPerATots.Maria Martínez Camarena
Professora de l’àmbit sociolingüístic de l’IES Font de sant Lluís.
Membre de Gea-Clío. No hay comentarios:

Publicar un comentario